Leer meer over onze mooie school!
Info & inschrijven
Inschrijvingen gebeuren bij voorkeur online op www.pti.be.
Info over geplande infomomenten vind je op onze website en op onze Facebookpagina (@ptiwestvlaanderen) en Instagramaccount (@ptiwestvlaanderen).
Leerlingen voor het eerste jaar kunnen zich aanmelden via het
digitaal aanmeldingssysteem.
Deze aanmelding is mogelijk
vanaf 31 maart. Op 19 mei krijg je een 'ticket' om je in te schrijven op onze school. Je kan je met dit ticket inschrijven vanaf 20 mei.
Leerlingen die zich willen inschrijven voor een hoger jaar, kunnen zich via onze website inschrijven vanaf 22 april.
Lestijden
Standaard richten wij 34 lesuren in. Op deze regel zijn er echter enkele uitzonderingen. De afdeling aso Wetenschappen krijgt 32 lesuren per week. De richtingen binnen het duaal leren dienen 36 lesuren te presteren. De lessen starten om 8.20u en eindigen op een gewone lesdag om 16.30u. Op woensdag eindigt de school om 11.55u.
LET OP! In functie van de opmaak van de lessenroosters en het organiseren van stages worden soms afwijkende lessen ingericht.
Middaguren op school
Leerlingen van de eerste en de tweede graad moeten op school blijven, enkel de leerlingen van de derde graad mogen de school verlaten tijdens de middagpauze.
De leerlingen hebben de gelegenheid om de middaguren op school, onder toezicht, door te brengen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan een eigen lunchpakket genuttigd worden of kan er een maaltijd op school aangekocht worden.
De school biedt telkens de keuze tussen een dagschotel, soep, koude schotel of broodjes. Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen terecht op de speelplaats, de sportfaciliteiten of in het open leercentrum.
Betaalkaart
Op school betalen wij schoolbenodigdheden en maaltijden uitsluitend met de betaalkaart. Bij de start aan onze school, ontvang je een persoonlijke betaalkaart. De kaart wordt gebruikt op de middag voor het betalen van een schoolmaaltijd maar eveneens voor het betalen van bijvoorbeeld prints in het olc of economaat. De kaart is een prepaidkaart en kan je laden aan één van de betaalterminals nabij/in het olc maar ook via de webpagina of app. Als ouder kan je steeds nakijken wat er met de kaart wordt aangekocht en kan je ook het resterend saldo raadplegen. Wanneer de kaart bijna uitgeput is, ontvang je ter info een mailtje. Geld op de kaart laden of het overzicht raadplegen kan via myNetpay.
Klik hier om naar myNetpay te gaanSchoolboeken & materiaal
Bij de inschrijving (of tijdens de zomervakantie) krijgt elke leerling de gegevens om de boeken via de studieshop aan te kopen.
De boeken worden betaald bij het plaatsen van de bestelling. Er is een mogelijkheid om de boeken in schijven te betalen. Zelfgemaakte cursussen worden door de betreffende leerkracht op school voorzien en gefactureerd. Afhankelijk van de richting is er nood aan werkkledij, sportkledij en specifieke gereedschappen. Werkkledij en sportkledij kunnen online aangekocht worden. Er worden ook 2 pasdagen georganiseerd op school. Waar specifieke gereedschappen nodig zijn (tekengerief, veiligheidsbril, werkkledij, veiligheidsschoenen, enz.) krijgen de leerlingen via hun vakleraar de nodige richtlijnen.
Communicatie
Alle communicatie naar ouders wordt per e-mail verzonden. Nadien is dit ook op het schoolportaal raadpleegbaar.
Als ondernemende school hebben wij ook ons eigen platform ontwikkeld. Op dit schoolportaal vinden zowel leerlingen als ouders de nodige links naar de gebruikte apps en documenten. Ook de digitale agenda van uw kind kan hierop geraadpleegd worden. Zo kan u naast de aangehaalde lesonderwerpen ook de taken- en toetsenkalender raadplegen.
Elke week (tenzij er een verlofperiode aan voorafging) krijgen de ouders een rapport per mail. Zo kan u als ouder steeds de resultaten van alle afgelegde taken en toetsen opvolgen.
Laptop & ICT
Elke leerling krijgt een laptop van de school in bruikleen. Voor deze laptop (met alle nodige software) wordt een huurbedrag op jaarbasis gevraagd en is er volledige ICT-ondersteuning.
‘s Ochtends, over de middag en op woensdagnamiddag kunnen leerlingen ook gebruik maken van de vaste pc’s op school. Ook printen is mogelijk.
Geïntegreerd in ons intern systeem werken wij in hoofdzaak met Office 365. Wij geloven immers dat die applicaties ook later op de werkvloer van pas komen. Het pakket wordt geïntegreerd op de persoonlijke laptop.
Kosteloze avondstudie
Op verzoek van de ouders kunnen de leerlingen de avondstudie volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Dit van 16.40u tot 17.00u of tot 17.30u. Er is geen avondstudie in de week na een vakantie die 2 weken of langer duurt.
De school en het schoolbestuur voeren een actief beleid om de schoolkosten zo laag mogelijk te houden. De school rekent geen kosten voor toezichten, avondstudie, water over de middag of het gebruik van de eetzaal.
Pluralistisch
Als provinciale school zijn wij niet gebonden aan enige geloofsovertuiging en laten we elke leerling (en ouders) vrij om de gewenste keuze voor de lessen levensbeschouwing te maken.
Het wijzigen van de keuze voor deze lessen kan niet tijdens het schooljaar.
Enkel op het afsluitend oudercontact in juni kan een andere keuze gemaakt worden voor het daaropvolgende schooljaar
Bereikbaarheid
Beide campussen van het PTI liggen op wandelafstand van het station. In een tiental minuutjes bereik je te voet de campus.
· Belgian rail · De Lijn · Fietsroute ·
Participatie
Wij vinden de stem van de leerlingen en de ouders erg belangrijk. We zijn dan ook blij telkens veel bereidwillige en betrokken ouders te vinden om samen met ons school te maken. Leerlingen kunnen hun stem kwijt in de leerlingenraad.
Overkoepelend is er ook nog een schoolraad en pedagogische raad.
Preventie
Alle leerlingen zijn gratis verzekerd tegen lichamelijke letsels, opgelopen tijdens de schoolactiviteiten, alsook op weg naar en van de school en tijdens de studiereizen en verplaatsingen door de school ingericht.
Zoals elke Vlaamse school worden kinderen/jongeren periodiek opgevolgd door de CLB-arts.
Ook het opvolgen van de vaccinaties gebeurt in overleg tussen het CLB en de school.
Als school zetten wij hard in op preventie en welzijn van zowel onze jongeren als personeel. We richten dan ook heel wat activiteiten in om onze leerlingen ook daarin te onderwijzen: EHBO-initiatie, alcoholpreventie, antirookcampagnes, Prison talk, bezoek aan de rechtbank,...
De school verzet zich uiteraard tegen iedere vorm van pesten, agressie en racisme. Iedere uiting hiervan, in de klas of daarbuiten, wordt in de mate van het mogelijke gesignaleerd, aangepakt en begeleid door leerkrachten, directie en leerlingenbegeleiding.